Mindfulness

Wat is mindfulness nou eigenlijk? Mindfulness betekent zonder oordeel bewust zijn van het huidige moment. Je kunt mindfulness vergelijken met opmerkzaamheid of aandachtigheid. Door je aandacht te sturen neem je afstand van niet behulpzame gedachtepatronen. Zo ontstaat er meer bewustzijn en ruimte voor energie, keuzes en ontspanning. Met mindfulness krijgt het leven meer kleur. 

IMG_4459

Is mindfulness iets voor jou?

Heb jij het gevoel dat je veelal in de waan van de dag leeft en continue aan staat? Ervaar je hierdoor regelmatig stress en heb je soms moeite met ontspannen? Dan ben je niet de enige. Onze dagen zijn volgepland en we rennen van afspraak naar afspraak. Daar komt bij dat we overspoeld worden door prikkels die onze aandacht opeisen. Vaak zijn we ons niet bewust van al deze prikkels en vliegen de dagen voorbij zonder dat we er erg in hebben. Daar komt nog eens bij dat veel mensen verslaafd zijn aan ‘doen’. Ieder moment van de dag moet worden opgevuld. Moeten we ergens een paar minuten wachten, dan wordt al gauw de mobiele telefoon tevoorschijn gehaald. Ons brein komt niet meer tot rust en raakt hierdoor overprikkeld.

Doordat we continue ‘aan’ staan stapelen onze gedachten zich op, waardoor we gaan piekeren over het verleden en tobben over de toekomst. Hierdoor vergeten we om in het moment te leven. Door mindfulness te beoefenen leer je leven in het hier en nu. Je wordt je bewust van de situatie en gaat niet-effectieve patronen doorzien. Zo creëer je rust en ruimte om anders om te gaan met stress, veranderingen en uitdagingen. Wil jij weer vol energie genieten van het leven en minder stress ervaren? Dan is een training bij MY Innergy iets voor jou!

Positieve effecten van mindfulness

Is mindfulness dan niet zweverig en moet ik in een gekke houding gaan zitten mediteren? Het antwoord is nee. (Neuro)wetenschap toont aan, dat mindfulness effectief is bij stress, gejaagdheid, werkdruk, burn-out, perfectionisme, piekeren, concentratieproblemen of slaapproblemen én ontwikkeling van emotionele intelligentie. Daarnaast kun je mindfulness beoefenen op twee manieren: tijdens een meditatie of tijdens een willekeurig moment van de dag. En de houding om mindfulness te oefenen kies je zelf!

DSC04980[12099]
“One of the greatest gifts you can give to anyone, is the gift of attention.”
- Jim Rohn -
Scroll naar boven