Mindfulnesstraining (8-weekse)

DSC04991

De 8-weekse mindfulnesstraining is een ervaringsgerichte training die bestaat uit acht sessies van tweeënhalf uur en een stiltedag van ongeveer zeven uren. Tijdens deze acht weken leer je de principes van mindfulness.

Mindfulness bestaat uit vaardigheden die je kunt trainen en werpt zijn vruchten af door simpelweg de oefeningen te doen. Tijdens de training oefenen we om volledig in het hier en nu te zijn en je relatie met jezelf en je omgeving te verbeteren. De training bestaat uit meditatieoefeningen, bewegingsoefeningen, observatieopdrachten en oefeningen uit de cognitieve gedragspsychologie. Tijdens de sessies trainen we onze aandacht en maken we gebruik van onze ademhaling en de zintuigen.

Voor wie?

De training is voor iedereen die op zoek is naar meer rust, energie en kwaliteit van zijn of haar leven. Iedereen ongeacht je leeftijd kan deelnemen en is van harte welkom in de mindfulnesstraining. Tijdens de training en de beoefening thuis werk je aan je eigen persoonlijke ontwikkeling. Deze hoeft niet overeen te komen met de intenties van de andere deelnemers.

Momenteel volgen veel millennials de training en zien dit als een waardevolle toevoeging in hun leven. Ze staan op dit moment voor veel keuzes en worden overladen met prikkels. De training leert je omgaan met deze overload aan prikkels en naar jezelf te luisteren. Zo kun je bewust, behulpzame keuzes maken die goed voor je zijn. 

Na inschrijving volgt er een telefonisch of online kennismakingsgesprek om verwachtingen af te stemmen en eventuele vragen te stellen. De groep bestaat uit minimaal vijf en maximaal tien deelnemers. 

Hou je niet van groepen of wil je liever een-op-een training volgen? Dan kan een individuele mindfulness training iets voor jou zijn.

Kijk in de agenda voor een overzicht van de geplande trainingen.

Palm tree in a pot and rattan decoration elements. Eco friendly interior design of living room in modern house.

Investering

De prijs voor de volledige 8-weekse mindfulnesstraining MBSR is € 439,00. Dit is inclusief het kennismakingsgesprek, de stiltedag met lunch en het cursusmateriaal. Mogelijk kom je in aanmerking voor een (gedeeltelijke) vergoeding van de kosten voor de training door bijvoorbeeld je werkgever of zorgverzekeraar. Veel werkgevers hebben een budget beschikbaar voor preventie of behandeling van stressklachten of persoonlijke ontwikkeling. Informeer bij je werkgever over de hoogte van deze vergoeding. Neem je deel via je werkgever dan is de investering € 599,00. Ben je benieuwd of je zorgverzekeraar je training (deels) vergoedt? Klik dan hier.

Naast de financiële investering is het behulpzaam om thuis te oefenen om mindfulness te integreren in je dagelijkse leven. Tijdens de 8-weekse training is het advies om dagelijks 45-60 minuten te reserveren om te oefenen. Lukt dit niet dan bespreken we samen wat wél mogelijk is. Tussen sessie zes en zeven vindt een stiltedag plaats op een zaterdag. Na de 8-weekse training is het aan jou welke plek je mindfulness wilt geven in de rest van je leven. Tijdens de laatste twee sessies besteden we hier uitgebreid aandacht aan.

Voor werkgevers

Een teveel aan stress is een belangrijke reden dat medewerkers uitvallen.

Een van de belangrijkste tools om ernstige stressklachten of een burn-out te voorkomen is het tijdig herkennen van stress. Ieder mens reageert anders op stress. Het is van belang dat een werknemer de signalen van stress tijdig herkent. De geschatte kosten voor een zieke medewerker zijn al gauw zo’n € 200,- tot € 400,- per dag. Tijdens de mindfulness training ligt de focus op het tijdig herkennen van stresssignalen en hierop anticiperen door behulpzame keuzes te maken.

 Bronnen: NEA (CBS/TNO) & ‘Nationale enquête arbeidsomstandigheden 2019’

Kwaliteitsgarantie

Deze MBSR mindfulnesstraining wordt gegeven door een categorie 1 trainer die is aangesloten bij de beroepsverenging VMBN. De VMBN ziet toe op de kwaliteit van de mindfulnesstrainers. Om deze reden vergoeden veel zorgverzekeraars (deels) de mindfulnesstraining.

Vergoedingen

Werkgever

Mindfulness kan zorgen voor meer energie, betere concentratie en weerbaarheid wat leidt tot minder ziekteverzuim. Vraag je werkgever naar een vergoeding of beschikbaar opleidingsbudget.

Zorgverzekeraar

Een aantal zorgverzekeraars vergoedt (een deel van) de mindfulnesstraining. Check hier of jouw zorgverzekeraar de 8-weekse mindfulness MBSR training vergoedt.

"Have a mind that is open to everything and attached to nothing."
- Wayne Dyer -
Scroll naar boven