Stiltedag

In gedachten rennen we vaak heen en weer in de tijd. Van malende gedachten over het verleden naar piekergedachten over de toekomst. Daar bovenop worden we de hele dag door blootgesteld aan prikkels. Onze telefoon, inkomende e-mails, collega’s of kinderen die iets van ons willen en overige verplichtingen waar we van onszelf aan moeten voldoen. Onze dag vliegt voorbij voor we er erg in hebben. Herkenbaar? Dan ben jij toe aan een dag even helemaal voor jezelf. Neem deel aan de stiltedag, stap even uit het gejaagde alledaagse leven en kom volledig tot rust in de stilte.

Tijdens de stiltedag spreken en lezen we niet en gaat onze telefoon uit. Gedurende de stiltedag sluiten we ons af van ons drukke bestaan en keren we in onszelf, met alle fijne en soms moeilijke emoties die hierbij komen kijken. Het programma bestaat onder andere uit begeleide meditaties, yoga oefeningen en een stiltewandeling. De dag duurt van ongeveer 10.00 uur tot 17.00 uur.

Voor wie?

Een stiltedag is voor iedereen die op zoek is naar innerlijke rust en ontspanning. Deze dag is toegankelijk voor deelnemers die een mindfulnesstraining hebben gevolgd, enige ervaring hebben met mediteren of simpelweg nieuwsgierig zijn naar wat een stiltedag hen oplevert. Zonder ervaring deelnemen is dus geen probleem. Wel kan een gehele dag in stilte wat overweldigend zijn. Mocht je het fijn vinden kun je dit aangeven bij je aanmelding zodat ik je vooraf wat thuisoefeningen kan sturen. Voorafgaand de workshop volgen is natuurlijk ook een optie.

Tijdens een stiltedag is het advies om schoenen mee te nemen waar je lekker op kunt wandelen en eventueel dikke sokken of sloffen voor binnen. Verder mag je een omslagdoek of kleedje meenemen en ben je vrij om je eigen meditatiekussen en/of yogamatje mee te nemen. Op locatie zijn ook meditatiekussens en yogamatjes aanwezig. De groep bestaat uit minimaal vier en maximaal tien personen.

Programma

10.00 uur
10.15 uur
10.45 uur
11.15 uur
11.30 uur
12.30 uur
13.45 uur
14.00 uur
14.30 uur
15.15 uur
15.30 uur
16.00 uur
16.45 uur

Welkom & introductie stiltedag
Start Stilte & aankomstmeditatie
Loopmeditatie
Pauze
Mindful bewegen & bodyscan
Vegetarische lunch
Adempauze
Yoga 
Stiltewandeling
Pauze
Zitmeditatie
Afsluitende oefening & meditatie
Ervaringen delen & afsluiting

10.00 uurWelkom & introductie stiltedag
10.15 uurStart stilte & aankomstmeditatie
10.45 uurMindful bewegen
11.15 uurPauze
11.30 uurYoga Nidra
12.30 uurVegetarische lunch
13.45 uurAdempauze
14.00 uurStiltewandeling
15.00 uurPauze
15.15 uurMindful bewegen
15.30 uurZitmeditatie
16.00 uurAfsluitende oefening & meditatie
16.45 uurErvaringen delen & afsluiting

Kijk in de agenda voor een overzicht van de geplande trainingen. 

Investering

De prijs voor de stiltedag is € 89,00. Dit is inclusief koffie, thee, fruit en een vegetarische lunch.

"Listen to the silence, it has so much to say."
- Rumi -
Scroll naar boven