Individuele mindfulnesstraining (8-weekse)

Twijfel je of een groep voor jou de juiste setting is? Of vind je het prettiger om een-op-een gecoacht te worden? Dat kan! Neem contact met me op om jouw ideale training samen te stellen. Samen kijken we wat bij jou past en op welke manier jij het meeste uit de training haalt. De mindfulnesstraining is een ervaringsgerichte training die uit acht sessies van twee uur en een zeven uur durende stiltedag (optioneel) bestaat. Tijdens deze acht weken leer je de principes van mindfulness.

 

Mindfulness bestaat uit vaardigheden die je kunt trainen en werpt zijn vruchten af door simpelweg de oefeningen te doen. Tijdens de training oefenen we om volledig in het hier en nu te zijn en je relatie met jezelf en je omgeving te verbeteren. De training bestaat uit meditatieoefeningen, bewegingsoefeningen, observatieopdrachten en oefeningen uit de cognitieve gedragspsychologie. Tijdens de sessies trainen we onze aandacht en maken we gebruik van onze ademhaling en de zintuigen.

De individuele training vindt in principe online plaats. Gaat je voorkeur uit naar een (gedeeltelijk) fysieke training? Dit kan ook! Bijvoorbeeld bij jou thuis of in de Techumerpleats in Leeuwarden. De huurkosten voor de Techumerpleats komen er dan nog bij. Buiten Leeuwarden wordt ook een reiskosten- en reistijdvergoeding gerekend. Benieuwd naar de totaalprijs voor een fysieke individuele training? Neem contact op!

Voor wie?

De training is voor iedereen die op zoek is naar meer rust, energie en kwaliteit van zijn of haar leven. Iedereen ongeacht je leeftijd kan deelnemen en is van harte welkom in de mindfulnesstraining. Tijdens de training en de beoefening thuis werk je aan je eigen persoonlijke ontwikkeling. Deze hoeft niet overeen te komen met de intenties van de andere deelnemers.

Momenteel volgen veel millennials de training volgen en zien dit als een waardevolle toevoeging in hun leven. Ze staan op dit moment voor veel keuzes en worden overladen  met prikkels. De training leert je omgaan met deze overload aan prikkels en naar jezelf te luisteren. Zo kun je bewust, behulpzame keuzes maken die goed voor je zijn.

Na inschrijving volgt er een telefonisch of online kennismakingsgesprek om verwachtingen af te stemmen en eventuele vragen te stellen.

Kijk in de agenda voor een overzicht van de geplande trainingen.

Investering

De prijs voor de volledige individuele 8-weekse  MBSR mindfulness training is € 699,00. Dit is inclusief het kennismakingsgesprek, de stiltedag (optioneel) met lunch en het cursusmateriaal. Mogelijk kom je in aanmerking voor een (gedeeltelijke) vergoeding van de kosten voor de training door bijvoorbeeld je werkgever of zorgverzekeraar. Veel werkgevers hebben een budget beschikbaar voor preventie of behandeling van stressklachten of persoonlijke ontwikkeling. Informeer bij je werkgever over de hoogte van deze vergoeding. Neem je deel via je werkgever dan is de investering € 899,00. Ben je benieuwd of je zorgverzekeraar je training (deels) vergoedt? Klik dan hier.

Naast de financiële investering is het behulpzaam om thuis te oefenen om mindfulness te integreren in je dagelijkse leven. Tijdens de 8-weekse training is het advies om dagelijks 45-60 minuten te reserveren om te oefenen. Lukt dit niet dan bespreken we samen wat wél mogelijk is. Bij een individuele training is het mogelijk om bij een eerstvolgende groepsstiltedag aan te sluiten in Leeuwarden. Het kan zijn dat deze stiltedag pas plaatsvindt nadat je de 8-weekse mindfulnesstraining hebt afgerond. Dit is afhankelijke van geplande groepstrainingen. Na de 8-weekse training is het aan jou welke plek je mindfulness wilt geven in de rest van je leven. Tijdens de laatste twee sessies besteden we hier uitgebreid aandacht aan.

Voor werkgevers

Een teveel aan stress is een belangrijke reden dat medewerkers uitvallen.

Een van de belangrijkste tools om een overkill aan stress of een burn-out te voorkomen is het tijdig herkennen van stress. Ieder mens reageert anders op stress. Een werknemer moet goed van zichzelf weten wat de signalen zijn die hij krijgt als hij het te druk is of gestrest raakt. De geschatte kosten voor een zieke medewerker zijn al gauw zo’n € 200,- tot € 400,- euro per dag. Tijdens de mindfulnesstraining leert iemand stresssignalen tijdig te (h)erkennen en leert hij bewust behulpzame keuzes te maken.

 Bronnen: NEA (CBS/TNO) & ‘Nationale enquête arbeidsomstandigheden 2019’

Kwaliteitsgarantie

Deze MBSR mindfulnesstraining wordt gegeven door een categorie 1 trainer die is aangesloten bij de beroepsverenging VMBN. De VMBN ziet toe op de kwaliteit van de mindfulnesstrainers. Om deze reden vergoeden veel zorgverzekeraars (deels) de mindfulnesstraining.

Vergoedingen

Werkgever

Mindfulness kan zorgen voor meer energie, betere concentratie en weerbaarheid wat leidt tot minder ziekteverzuim. Vraag je werkgever naar een vergoeding of beschikbaar opleidingsbudget.

Zorgverzekeraar

Een aantal zorgverzekeraars vergoedt (een deel van) de mindfulnesstraining. Check hier of jouw zorgverzekeraar de 8-weekse mindfulness MBSR training vergoedt.

"Goed beschouwd leven maar weinig mensen in het heden; de meeste mensen zijn bezig met hoe ze straks willen leven."
- Jonathan Swift -
Scroll naar boven